Pages

Monday, November 22, 2010

Tukar produk penjagaan wajah

Arini i nak buat review pasal product penjagaan wajah...ha ini adalah iklan tidak berbayar ye...all this while i just guna sabun betik as my pencuci muka..alah sabun betik yg warna orange tue..pastu kita potong kecik2..lama tue dr zaman i study dkt Uitm until now i using it....but lately i rasa kulit muka i a bit kering lah..mungkin sebab seharian sudah ber make-up2 dgn agak tebal,so kulit menjadi semakin kering...oh dah lama guna baru skrg nak ckp kurang sesuai dgn muka....habis madu sepah dibuang yer mummy yana...kui2..maybe faktor usia atau faktor hormone kot...and maybe all this while i yg just cuci muka and then terus leave it mcm tue saja...oh now siap pakai toner and moisturizer sume....my husband said "iyelah tue,nnti i tgk lagi berapa hari u dah malas nak pakai"....hehe....ish daddy nie nak cantik kenalah rajin sket kan....oh now after i dah pandai pakai toner and moisturizer nie barulah rasa muka nie segar sikit....lah tulah selama nie i yg tak rajin...huhu...balik keje basuh2 make-up then terus tidur...itu pun nasib kalau i rajin nak basuh...boleh?

I dah try this product from last week..product biasa2 saje...for me mmg serasi dgn kulit muka i...
Hasilnya kita kenalah tunggu lah kan...

First step:
I pakai Safi Rania Gold Pencuci Wajah


opps pic blur...pic dr mr goggle saje

Ini dia punya fungsi:

Pembersih Wajah Safi Rania Gold dengan formulasi Nano Emas 24k, Membersih dengan berkesan sambil mengekalkan keanjalan serta kesegaran kulit wajah. Diperkaya dengan dengan nutrient penting seperti minyak avocado untuk melembab dan membuatkan kulit terasa lembut.
Nano Emas 24K adalah anti antioksidan semulajadi yang bertindak menghasilkan kolagen. Ia membantu menganjal tekstur kulit serta mengurangkan kedalaman kedutan dan tanda penuaan pramatang.
Protein Mutiara + Vitamin B3 gabungan protein mutiara dan vitamin B3 mencerah dan menyamaratakan tona kulit dengan memperlahankan pemindahan melanin ke permukaan kulit.
Hasilnya kedalaman kedutan berkurangan sehingga 55% dan kulit menjadi cerah dalam hanya 3 minggu!.
Cara menggunakanya, gosok dengan air sehingga berbuih dan urutkan secara lembut pada wajah dan bilas.

 Then,
 Step 2 mcm biasa kita pakai toner
ini dia punya toner...apply kat muka then rasa segar dan tegang je kulit muka anda.. iklan baik punya...

 Fungsinya:

Penyegar Safi Rania Gold dengan formulasi Nano Emas 24k, Menanggalkan sisa kotoran pada wajah dengan lembut. Dirumus dengan air mawar, ianya tanpa alcohol dan tidak melekit sambil mengecilkan liang roma serta mengembalikan keanjalan dan kesegaran kulit.
Nano Emas 24K adalah anti antioksidan semulajadi yang bertindak menghasilkan kolagen. Ia membantu menganjal tekstur kulit serta mengurangkan kedalaman kedutan dan tanda penuaan pramatang.
Protein Mutiara + Vitamin B3 gabungan protein mutiara dan vitamin B3 mencerah dan menyamaratakan tona kulit dengan memperlahankan pemindahan melanin ke permukaan kulit.
Hasilnya kedalaman kedutan berkurangan sehingga 55% dan kulit menjadi cerah dalam hanya 3 minggu!.
Cara menggunakanya, tuangkan pada kapas dan sapukan dengan lembut dimuka


 Then,
 Moisturizer
yg ni pilak moisturizer nya....selalunya i nie malas nak pakai moisturizer sbb rasa melekit and berminyak2...tp yg nie ok...pass...


Krim Pelembab Siang SPF20PA++ Safi Rania Gold dengan formulasi Nano Emas 24K mengandungi Perlindungan UV ekstra untuk mengurangkan pembentukan tanda-tanda penuaan yang disebabkan oleh sinaran UVA dan UVB. Ia juga mengandungi bahan pengaktif kolagen untuk menstrukturkan dan mengembalikan semula keanjalan dan meningkatkan lembapan kulit.
Nano Emas 24K adalah anti antioksidan semulajadi yang bertindak menghasilkan kolagen. Ia membantu menganjal tekstur kulit serta mengurangkan kedalaman kedutan dan tanda penuaan pramatang.
Protein Mutiara + Vitamin B3 gabungan protein mutiara dan vitamin B3 mencerah dan menyamaratakan tona kulit dengan memperlahankan pemindahan melanin ke permukaan kulit.
HASILNYA.
· Meningkatkan sistesis kolagen melebihi 200%
· Meningkatkan keanjalan kulit sehingga 41%
· Meningkatkan lembapan kulit sehingga 31%
· Kulit menjadi cerah dan berseri
kedalaman kedutan berkurangan sehingga 55% dan kulit menjadi cerah dalam hanya 3 minggu!
Cara menggunakanya, sapukan pada muka dan leher, urutkan perlahan-lahan dalam gerakan menaik.

 oh ada lagi after this i kena beli dia punya serum and also dia punya facial scrub...nak tengok hasilnya kenalah tunggu lagi 2-3minggu lagi ok...

 Sekian saje untuk kali ini....opps lupa nnti i upload pic masa we all ke penang aritue...asyik kelupaan saja...

2 comments:

l y n n a s h a a r i said...

hye lyna :) nk tny sket..ok tak safi rania nie..x berminyak ek skin lau pakai

MummyYana said...

hi...

sblm cuba tue takut jugak safi rania nie berminyak...and after i dah try pakai...dia taklah rasa berminyak n melekit sgt..rasa mcm biasa...i baru pakai 1week...tgk nnti hasilnya mcm mana k!