Pages

Tuesday, November 23, 2010

Penang (Part 1)...sekarang baru nak upload hehe.....

Now baru dapat nak upload pic masa we all ke Penang aritu....oh time we all ke sana aritu, dah start time cuti sekolah...so most of the hotel sudah penuh...at last we stay dekat Hydro hotel dekat Batu Feringgi....i mmg kalau boleh nak stay dekat Batu Ferinngi sbb malas nak bersesak2 dkt town....and beside i boleh pergi membeli dkt dia punya night market....oh kali ini percutian adalah ditaja oleh mr daddy....this is my second time we all ke Penang...kiranya this time nak repeat like we go masa bulan may aritu....but time mmg betul2 tak cukup for us...pergi dua hari satu mlm mmg tak cukup....at least 3hari 2malam would be ok to cover up to the places yg kita nak pergi.....nak buat mcm mana...i kena simpan cutilah sbb my annual leave pun tinggal brapa hari saje....huhu...i banyak tempat yg tak dpt pergi sbb the day we all sampai je dah hampir nak petang....so after this kena plan cuti ye mummy yana....barulah syok oo vacation and membeli belah....eh membeli ke?adalah sikit2...


Hydro hotel ini ok....cuma dia tak berada betul2 di sebelah pantai...i mean dia opposite on the other side from the road...meaning that if u nak ke pantai,u kena naik jambatan merentasi jln tue untuk ke sana....not like mcm previous time masa we all stay dkt Bayview...after u mandi dkt pool,u boleh terus jalan untuk ke pantai...emm nak buat mcm mana nie je yg ada that time...tulah siapa suruh tak book hotel2 awal2 kan ke susah....tapi kalau tak,tak merasa kan?



ini view dr dalam bilik....sila abaikan kasut yg bersepah2 dan pelampung yg berada disitu....oh pelampung tue baru je beli..sbb terlupa nak bwk..semangat tu nak mandi pool....

oh we all dapat bilik executive suite...which the price is about RM240....oklah tu daddy...itu je yg ada sbb yg lain sume dah penuh...huhu...


abaikan jugak baju yg bersepah tue...

tempat bersiram






view dari tingkat 10....syok juga menghadap laut....

biru2 je nmpak laut tue....oh tgh mlm nmpak kapal cruise....cantik!!

the balcony...ha kat sinilah tempat cik yana terjatuh....kuss semangat...tulah mummy sibuk sgt nak snap pic sampai tak perasan cik yana dode....

After sampai aktivitinya adalah mandi di pool....lama wo dr pkul 3 turun sampai pukul 5 baru naik....almaklumlah sekali sekala baru dpt mandi pool....mcm nie kena beli rumah kondo lah daddy...baru boleh mandi pool huhu....tp kan pool dkt sini a bit kecik lah...and bila org dah ramai,i dah start rasa kurang selesa....then after that,bila perut sudah lapar we all ke Gurney Drive makan2....daddy try pasembor and mummy try char kuey teow..not bad....dtg sini sume diet sila ketepikan dulu ye....huhu....


The next day,



Good morning cik yana.....oh cik yana bangun lambat that day....



2 comments:

AzRynn SaifulNizam said...

wah...bestnye beb...cantik la n the price also not bad kan..?? recommended x hotel ni kalo ku nak g later...heheh... ku cam suka design dia yg ala² black & white tu kan??

MummyYana said...

ha tue....diriku recommended if dirimu berhajat nak stay dkt cni...interior dlm bilik dia ala2 moden and mcm kita pergi thistle JB tue...