Pages

Monday, September 27, 2010

Selesai sudah Open House Raya kami

Alhamdulillah segala2 selamat berjalan dgn lancar Open House Raya kami....open house kecil-kecilan saje...kecil-kecilan ke?ada few fren yg ckp tahun nie open house raya kami dibuat secara besar-besaran sbb sy siap pasang khemah bagai depan rumah..bukan khemah biasa2 tp siap ada langsir2 bagai..and ada juga yg ckp mcm we all tgh buat majlis pertunangan YANA ke?...haha yana btunang..untuk pengetahuan semua we all and family pasang khemah sbb nak kan kwn2 yg dtg selesa and maklumlah skrg nie musim hujan....so rumah i tak lah berpadat2 beramai2...bkn tujuan nak menunjuk2 dsbnya....biasa2 je...

My family saje both side dah cukup memenuhi rumah.....belum kwn2 lagi,jiran tetanga,officemate,my husband officemate,school fren,saudara-mara.....itu pun dah byk yg i shortlisted kan...cewah shortlisted mcm nak g interview... jadi lebih baik i berbuat sesuatu....lagipun hari raya....apa salahnya.....


We all punya majlis start dr pukul 3ptg hingga ke malam hari....guest yg paling awal dtg adalah Mr.Nagek and family...diaorg dtg seawal jam 1tgh ari....kelam kabut jugak g prepare food dkt luar,nasib my mum and my dad ada....diaorg nie yg byk membantu actually...oh my adik n his tunang also awin...thnx ye byk membantu kakakmu ini...
majlis done sekitar pukul 10.30pm....tetamu yg terakhir adalah Pn.Uda aka Pn.Nadia Al-hana n hubby....gila byk kita bersembang kan smpai tak sedar pukul berapa.....tak reti2 ke cik yana pun sampai dah ttdo dgn sendirinya kt dalam...hiks...


Hujan start turun dr pukul 3lebih....dgn selebat2nya yer...and time hujan lebat tulah my guest paling ramai dtg...takpelah mungkin diaorg dtg membawa rahmat...even though hujan lebat diaorg ni ttp maintain wlaupun tau suar hampir nak basah...kan i dah ckp hujan lebat smpai kain baju raya i basah....habis baju glamer i....hehe...one of my guest said tak ckup lah pasang 1khemah, next year kena pasang 2....insyaallah jika tahun depan budget mencukupi adalah ye....
food aritu we all order catering separuh and separuhlagi my mum masak...oh tak lupa jugak my Mother in Law buatkan kek choc dgn kuih caremel...betul ke nie...yelah tue...




Menu Open House
Nasi Minyak
Rendang Daging
Acar nenas
Roti jala with kari ayam
Mihun goreng
Mee Goreng
Sambal Sotong

Kuih bakar 
Kek Choc 
Puding Caramel
Buah-buahan
Air punch


itu antara menu2 pd aritu...food ngam2 tak byk yg terlebih.....and lebih i tapAukan utk my neighbour and my family....


Tapi dlm sibuk2 tue tau tak apa yg we all terlupa......aiyak yg ini paling rugi sekali..rugi serugi-ruginya ye..we all terlupa nak snap picture....ayo...ni tak boleh nak salahkan sape2...yg ada pun only snap dr my hubby phone....nnti i upload ye mana yg ada.....
yelah tgh sibuk2 nak layan guest takkan nak usung camera dslr tu kan....kang rosak sape pulak yg nak belikan lagi kan.....kan2...daddy next year kita boleh ambik photographer ek...haha request tak agak2....



Di entry nie i nak mintak maaf lah pada kwn2 yg dtg jika terdapat mana2 kekurangan sepanjang majlis kami tue....yg mana  kalu nmpak i tak berapa sempat nak borak panjang,yg i sibuk ulang alik masuk rumah ambik itu ini....cari2 mana tuan rumah nie...biasalah kita hanya manusia biasa....kekurangan sume dtg dr kita...insyaallah kalu ada rezeki kami buat lagi next year....




Sekian terima kasih...





























 

2 comments:

Wina Momma Kira said...

sayang sekali diriku x dpt datang this year huhuuu

dengar macam meriah je..baru nk tgk gambar tp dirimu lupa pulak nk snap ye? mmg selalu cam tue sbb kite bz melayan tetamu, mane ingat nk posing bagai kan?? heheee

MummyYana said...

tulah wina rasa mcm rugi je sbb lupa nak snap pic...ayo...

takde rezekilah dirimu...next event ye....